Als je je woonkamer wilt gaan verbouwen is het verstandig om te beginnen met het bedenken wat je nou eigenlijk wil van je kamer en hiervan een plattegrond of een schets te laten maken. Bij het maken van een schets is belangrijk dat je hier al je wensen in verwerkt en niet continu dingen aan hoeft toe te voegen en hoeft aan te passen. Maar wat moet je eigenlijk verder doen en hoe pak je dit goed aan? 

Goede basis aanleggen 

Als je je huis gaat verbouwen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de basis die je aanlegt goed is. De muren en de vloer netjes afwerken is dan ook het eerste wat je goed moet regelen. Door efficiënt te werk te gaan met het verven en het aanleggen van de vloer kun je de rest van de ruimte een stuk makkelijker netjes inrichten. Door Plakplinten aan te laten leggen kun je de overgang van de muur naar de vloer er een stuk mooier uit laten zien, bovendien kun je hiermee bedrading en lelijke dingen die je liever niet wil zien wegwerken.  

De juiste verlichting voor in je woonkamer 

Voordat je aan de verbouwing gaat beginnen is het verstandig om goed na te denken over de verlichting. Als je een goed lichtplan opstelt kun je de ideale combinatie creëren tussen de felheid van het licht en de sfeerlichten. Door voor de verbouwing hierover na te denken kun je de bedrading van de verlichting goed regelen en het een stuk beter wegwerken. Je kunt na de verbouwing nog wel enkele muur verlichting en vloerlampen aanschaffen om de kamer extra sfeervol te maken. Het is belangrijk dat dan wel al de elektrapunten goed zijn aangelegd en de plafondlampen al geregeld zijn. Door de juiste verlichting en een goede basis zul jij bij het ontwerpen van de ruimte op een stuk mooier eindresultaat komen.