Het is inmiddels algemeen bekend dat we vandaag de dag te maken hebben met een klimaatcrisis. Dit is volgens veel wetenschappers de grootste crisis van onze eeuw, omdat er niet één individuele oplossing is om deze crisis tegen te gaan. Niet voor niets moeten alle landen gaan samenwerken om de totale hoeveelheid CO2 uitstoot drastisch te beperken. Steeds meer mensen maken zich zorgen om de toekomst van de aarde, waardoor het elektrisch rijden enorm is toegenomen. Dit is beter voor het milieu en jouw gezondheid. Maar waarom is elektrisch rijden nou precies gezonder? Lees snel verder en wie weet maak jij binnenkort ook de overstap naar het elektrisch rijden!

Beter voor het milieu

Wanneer je ervoor kiest om elektrisch te rijden, dan ben je direct een stuk milieuvriendelijker bezig. Dit komt vooral doordat deze auto geen verbrandingsmotor bevat. Hierdoor hoeft er geen benzine, diesel of gas meer verbrand te worden om de motor te kunnen laten werken. Een elektrische auto bevat namelijk een batterij en rijdt dus op stroom. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het rijden geen CO2 meer uitstoot wat aanzienlijk beter is voor het milieu. De afgelopen decennia heeft de industrie in ieder land ontzettend veel CO2 uitgestoot, waardoor de aarde is gaan opwarmen. Niet voor niets hebben we inmiddels te maken met extremere weersomstandigheden en smelten de ijskappen in een recordtempo. Door te rijden in een elektrische auto beperk je dus jouw CO2 uitstoot.

Verbeter de luchtkwaliteit

Een elektrische auto heeft een batterij en stoot daardoor geen CO2 meer uit. Dit betekent dat er minder verontreiniging in de lucht terecht komt. Hoe meer mensen overstappen op het elektrisch rijden, hoe beter de luchtkwaliteit in ons land uiteindelijk wordt. Dit heeft als resultaat dat jij meer schone lucht inademt, waardoor jouw gezondheid verbeterd. Grote hoeveelheden CO2 dringen namelijk de zuurstofopname van ons lichaam wat harstikke ongezond is. Met de schitterende Tesla Model Y draag je gemakkelijk bij aan een beter luchtkwaliteit.

Vriendelijker voor de portemonnee

Als laatste is het elektrisch rijden met een Ford Mustang Mach E op de lange termijn vriendelijker voor de portemonnee. De voornaamste reden hiervan is dat er tegenwoordig veel financiële voordelen zijn verbonden aan de aanschaf van deze auto. Als particulier kan je immers aanspraak maken op een subsidie voor de aankoop van een elektrische auto. Deze subsidie is speciaal in het leven geroepen door de Nederlandse overheid om het elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Ben je een zakelijke rijder? Dan betaal je zelfs minder bijtelling en hoef je geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Iets dat bij een benzineauto wel vanzelfsprekend is!