Het kopen van een cnc bewerkingscentrum is niet iets wat je dagelijks doet. Voordat je ervoor kiest om het bewerkingscentrum te kopen zijn er een aantal dingen waar je goed over na moet denken. Als ondernemer is het belangrijk dat je kijkt naar hoe groot de risico’s zijn van de investering en de potentiële winst die het kan opleveren. Zeker als het gaat om grotere investeringen is het belangrijk om van tevoren goede research te doen. 

De manier waarop je het cnc bewerkingscentrum wil gaan gebruiken

Als je een cnc bewerkingscentrum te koop hebt gevonden, is het belangrijk dat je gaat kijken naar de toepassing. Je kunt dan onder andere kiezen voor de 5-assige cnc machine. Je kunt je dan eens gaan verdiepen in de verschillende soorten universele inzetbare machines die je kunt kopen. Deze zijn geschikt om een grote variatie aan producten en materiaalsoorten te verspanen. Als onderneming zul je niet altijd dezelfde materialen gebruiken als anderen. Hiervoor is het belangrijk om goed te kijken naar welk cnc bewerkingscentrum het best bij jouw onderneming past. Als je van tevoren weet op welke manier je het cnc bewerkingscentrum wilt gaan gebruiken, helpt dit enorm. Er is ook een machine die het beste past bij een allrounder. Als je grote producten wil verspanen is het echter ook verstandig om na te denken over het kopen van een spindel en deze te kantelen. Door de spindel te kantelen zal je een stuk eenvoudiger en efficiënter te werk kunnen gaan.

Het kopen van een tweedehands cnc bewerkingscentrum

Wanneer je een cnc bewerkingscentrum wilt gaan kopen, is dit zeker als een beginnende ondernemer een grote stap. Wanneer je zulke bedragen gaat investeren in de toekomst van je onderneming is het belangrijk dat je zeker bent van je zaak. Het kan een stuk voordeliger zijn om een tweedehands cnc bewerkingscentrum aan te schaffen. Wel zul je de cnc machine voordat je gaat investeren goed moeten controleren. Je wilt namelijk niet met een machine komen te zitten die het geïnvesteerde geld niet waard is. Het is daarom belangrijk dat je duidelijk vraagt naar het gebruik in het verleden en de reparaties die aan de machine zijn gedaan. Zo weet je beter wat er allemaal is gebeurd met de machine die je wilt kopen voor je bedrijf.

Als je met de eigenaar gaat praten is het ook aan te raden om wat vragen te stellen over welke materialen de voorgaande eigenaar heeft verspanen. Het is bij een investering als deze verstandig om zo veel mogelijk informatie over de machine te hebben. Denk er ook over na hoe vaak je zelf denkt deze cnc machine te gaan gebruiken. Als je hieruit concludeert dat je deze niet dagelijks gaat gebruiken kan het misschien aantrekkelijk zijn om de machine te verhuren. Op deze manier kun je nog een deel van de investering terugverdienen als je de machine zelf niet nodig hebt. Maak wel duidelijke afspraken als je de machine gaat verhuren om onnodige kosten en problemen te voorkomen.