Moet jij helaas een rouwboeket gaan bestellen voor een dierbaar iemand? Dan heb je misschien geen idee bij wie je hiervoor terecht kunt. Er zijn diverse bloemisten die gespecialiseerd zijn in het samenstellen van een rouwboeket, rouwstukken of een rouwkrans. Hieronder handige tips voor het bestellen van een rouwboeket in Rotterdam.

Kleur kiezen

Hield de overledene erg van rood of juist van geel? Dan is het misschien een mooie mogelijkheid om een boeket samen te laten in die kleuren. Wit is een optie die altijd gepast is en altijd gebruikt kan worden in een rouwboeket. Was diegene een vrolijk en kleurrijk persoon? Kies dan voor een bont boeket met allerlei soorten kleuren en bloemen. 

Respecteer de familiewensen

Staat er op de rouwkaart dat er speciale wensen zijn op het gebied van bloemen. Zorg dan dat je je hieraan houdt. Staat er dat diegene van rozen hield? Zorg er dan voor dat iedereen een roos meeneemt naar de uitvaart of crematie. Herinner jij diegene vooral om de vrolijke gele bloemen die altijd in huis stonden? Neem dan een bosje gele bloemen mee.

Betekenis van de bloemen

Elke bloem staat voor een bepaalde betekenis. Een Orchidee staat bijvoorbeeld voor schoonheid en een roos voor genegenheid en liefde voor een persoon. Op die manier een rouwboeket samenstellen is dus ook een erg mooi idee. 

Rouwlint met boodschap

Wil je graag een boodschap meegeven aan de overleden persoon, doe dit dan door middel van het vermelden van een boodschap op een rouwlint wat aan een boeket, stuk of krans wordt vastgemaakt.  

Ben jij op zoek naar een rouwboeketten specialist in Rotterdam? Kijk dan eens online rond voor een specialist in de regio. Zo kun je direct een afspraak maken om de wensen en behoeften voor het stuk, de krans of het boeket door te spreken. Geef ook goed af waar en wanneer je het stuk wilt hebben en of dat je het stuk op komt halen of dat het op locatie gebracht dient te worden. Zorg er ten alle tijden voor dat dit goed gecommuniceerd wordt, want je wilt uiteraard niet dat je stuk niet op tijd wordt gebracht.