Na een lange winter is het eindelijk weer lekker weer aan het worden. Gedurende de winter en herfst kan er nogal wat zijn verandert aan je tuin en je zult dan nog het een en ander moeten doen om je tuin zomerklaar te maken. Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat je tuin er weer zo uitziet dat jij er lekker van kan genieten gedurende de zomer. 

Het omspitten van je tuin 

Als je nieuwe planten wilt plaatsen of zaden wilt planten is het belangrijk om eerst de grond om te spitten. Door je tuin om te spitten en je tuin onkruid vrij te maken zullen de nieuw geplaatste planten en zaden een stuk grotere kans krijgen om goed te gaan bloeien. Dit kun je het beste doen door met een steek diep de grond in te gaan en vervolgens de aarde een keer om te gooien. Hierbij is het belangrijk dat je geen wortels en eventuele bloembollen die in de grond zitten van planten die al in de tuin stonden omspit. Vervolgens is het goed om je grond met compost en koemestkorrels te bestrooien en dit laten inzakken in de grond voordat je de planten gaat zaaien of planten. 

Verouderde items vervangen 

Gedurende winter kan het weer bepaalde dingen in je tuin nogal aantasten. Zo kunnen je schuttingen bijvoorbeeld erg gaan verkleuren. Als je je tuin goed klaar wilt maken voor de zomer kun je items die zijn verouderd en niet meer goed in je tuin passen het beste vervangen. Door enkele nieuwe artikelen te plaatsen en wat leuke nieuwe bloemen toe te voegen aan je tuin kun je een leuke zomerse sfeer creëren.  Door de gevallen takken en bladeren uit je tuin te halen en de rest van je tuin weer op te knappen kun jij straks met het lekkere weer optimaal genieten van je tuin.