Ontslagen worden of iemand moeten ontslaan is nooit leuk. Vooral als de situatie wat ingewikkelder ligt dan een normaal ontslag. Wil je graag ondersteund worden in ontslag? Dan krijg je te maken met ontslagrecht. Hierbij wordt je geadviseerd door een jurist arbeidsrecht die een specialisatie heeft in het ontslagrecht. Neem een voorbeeld: je hebt als werknemer te maken met een ontslag en wilt hierin geadviseerd worden over wat je juist wel of niet moet doen. Daarnaast kun je als werkgever in overweging zitten of je iemand moet ontslaan, maar weet je niet helemaal wat hierin de juiste strategie is. 

Het aanvechten van jouw ontslag

Er zijn natuurlijk vele redenen waarom een werkgever kan besluiten jou te ontslaan. Dit kunnen duidelijke redenen zijn, zoals het meerdere malen niet op tijd komen op je werk of het slecht uitvoeren van je werkzaamheden. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat je wordt ontslagen omdat jouw werkgever besluit dat dit nodig is om het bedrijf gezond te houden. Nadat je ontslagen wordt, krijg je van een werkgever twee weken de tijd om wel of niet aan te geven dat je het niet eens bent met het ontslag. Het is voor te stellen dat je het lastig vindt om op een goede manier aan te geven dat je het ontslag onterecht vindt. Hier komt het ontslagrecht in beeld. Samen met een arbeidsrecht jurist die gespecialiseerd is in ontslagrecht, kun je proberen een regeling te treffen met de werkgever. 

Zetten van juiste juridische stappen

Als je bij een arbeidsrechtsjurist aanklopt die gespecialiseerd is in ontslagrecht, dan krijg je in eerste instantie altijd een gratis advies. In veel gevallen kun je hier al best wat mee als werkgever of werknemer. Is dit advies niet genoeg om jouw probleem op te lossen? Dan kunnen er verdere stappen gemaakt worden. Bij ontslagrecht gaat het erom dat je begeleid wordt in het gehele proces van ontslagen worden of iemand ontslaan. Hierbij wordt er namens jou onderhandeld over de voorwaarden die te maken hebben met het ontslag. Ook word je ondersteund bij het zetten van de juiste juridische stappen.