Heb jij veel bedrijfsafval? Dit kan natuurlijk gebeuren als je werkzaam bent binnen een bedrijf met vele medewerkers. Daarom is het van belang om verschillende containers te hebben in meerdere soorten en maten, aangezien je per afvalstroming weer een andere container nodig hebt. Breng vooral in kaart welke afvalstromen er binnen jouw bedrijf zijn, zodat je een directe stap naar een duurzame wereld kunt zetten. Door te kiezen voor een rolcontainer huren is het mogelijk om een circulaire economie te creëren, waarbij afval wordt gescheiden en vervolgens opnieuw wordt gebruikt. 

Overzicht van de afvalsoorten

Het is belangrijk om een helder overzicht te hebben van de afvalstromen die je binnen jouw bedrijf hebt. Hierbij geldt dat het van belang is om deze afvalstromen op te schrijven en vervolgens een afvalbak te huren. Het huren van meerdere afvalbakken heeft als voordeel dat je een direct overzicht hebt van de afvalsoorten en afval bij de bron kunt scheiden. Bekijk daarom vooral de mogelijkheden die er zijn bij Bedrijfsafval.nl en draag bij aan een milieuvriendelijk proces. Zet de afvalbakken of rolcontainers vooral neer op een plek die voor iedere medewerker bereikbaar is. 

Het formaat van de container

Bij het huren van de container geldt dat er sprake is van een groot en gevarieerd aanbod, waardoor het van belang is om bepaalde criteria te hanteren bij het uitzoeken van een container. Een van deze criteria is het formaat van de container, hetgeen goed moet passen bij de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd. Meestal is een rolcontainer beschikbaar vanaf een inhoud van 120 liter, maar er is tevens een formaat van 2500 liter beschikbaar. 

Een veilige plek voor de container

Een goede plek voor de container is van groot belang, aangezien je wenst te voorkomen dat dat de container voor medewerkers in de weg staat. Daarnaast is het niet verstandig om de container in de zon te zetten, aangezien het afval hierdoor kan gaan stinken. Een plaats in de schaduw is daardoor een stuk verstandig als je problemen met betrekking tot hygiëne wenst te voorkomen. Daarnaast voorkom je nare luchtjes waar medewerkers last van kunnen hebben.