Er zijn erg veel mensen die het heerlijk vinden om in hun tuin te zitten en te genieten van het mooie weer. Als je lekker in de tuin zit, is het natuurlijk wel van belang dat je door niets gestoord wordt. Het is daarom erg vervelend als je veel last hebt van allerlei dieren die je rust verstoren. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die het ontzettend storend vinden als er veel buxusmotten door de tuin vliegen. Ook de rupsen van deze vlindersoort kunnen erg vervelend zijn.

Verschillende manieren om de buxusmot te bestrijden

Bij veel diersoorten is het zo dat er slechts één manier is om ze te bestrijden. In het geval van de buxusmot ligt dat wel anders. Het is namelijk zo dat je erg veel verschillende mogelijkheden hebt op het gebied van de bestrijding van de buxusmot. Daarom is het voor sommige mensen erg lastig om een vorm van bestrijding te kiezen waarvan zij vinden dat deze goed bij hen past. Toch hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Buxusmot bestrijden kan op vele verschillende manieren, zowel milieuvriendelijk als het tegenovergestelde. Je zult zelf moeten beslissen wat jij een passende manier vindt om dit dier uit je tuin te weren. 

Rekening houden met het milieu of niet?

Het is voor veel mensen lastig om te beslissen op wat voor manier zij de buxusmot het liefst willen bestrijden. Er zijn bijvoorbeeld mensen die het liefst voor een milieuvriendelijke oplossing gaan, maar anderen gebruiken simpelweg een bestrijdingsmiddel. Als je voor de milieuvriendelijke oplossing wilt gaan, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om aaltjes aan te schaffen. Deze aaltjes zullen ervoor zorgen dat de rupsen van de buxusmot het niet overleven waardoor deze dieren langzaamaan uit je tuin zullen verdwijnen. Dit is een goede manier om dit dier te bestrijden aangezien je hier geen chemische stoffen voor in de tuin hoeft te spuiten.