De vakantietijd komt er weer aan en wat is er nou leuker dan lekker op vakantie kunnen fietsen naar alle leuke plekken waar je maar naartoe wilt. Om op vakantie te kunnen fietsen is het vaak het fijnst om je eigen fiets te kunnen gebruiken. Om je fiets mee te kunnen nemen op vakantie is het handig om een fietsendrager aan te schaffen, maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van een fietsendrager?

Waar moet je op letten

Bij het kopen van een fietsendrager zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Het eerste punt waar je op moet letten is of je een fietsendrager zonder trekhaak wilt monteren of een fietsendrager met trekhaak. Als je auto geen trekhaak heeft kun je kiezen uit een dakdrager of een fietsendrager voor je achterklep. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met wat voor type fietsen je met de fietsendrager wil gaan vervoeren. Het gewicht van een racefiets of een mountainbike fiets is een stuk minder dan die van normale fietsen. Elektrische fietsen zijn bijvoorbeeld erg zwaar en die kun je een stuk lastiger vervoeren op een fietsendrager dan lichtere fietsen.

Verschillende soorten fietsendragers

Er zijn tegenwoordig een hoop fietsendragers online te vinden. De fietsendragers verschillen erg onder elkaar. Buiten het feit dat de prijzen onderling erg verschillen zal de kwaliteit ook erg verschillen onder de fietsendragers. De ene fietsendrager kan een stuk meer verdragen dan de andere en het is dan ook belangrijk dat je hier goed op let bij het kopen van een fietsendrager. Thule fietsendragers zijn bijvoorbeeld van een erg goede kwaliteit. Thule heeft een ruime collectie aan fietsendragers. Dit is een bekend Zweeds merk dat verkrijgbaar is in verschillende modellen bij verschillende bedrijven. Dit is overigens niet het enige merk wat fietsendragers aanbiedt.