Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk dat alles financieel soepel verloopt. Je wilt liever niet te veel tijd kwijt zijn aan het regelen van bepaalde zaken. Het is beter om tijd en moeite te stoppen in de diensten en producten die je levert. Om ervoor te zorgen dat je dit kunt doen, is het handig om bepaalde dingen uit handen te geven wanneer je merkt dat dit teveel van je eigen tijd kost. Zo zou een incasso proces bijvoorbeeld hulp kunnen bieden.

Wanneer schakel je een incassobureau in

Je kunt een incassobureau inschakelen wanneer je merkt dat je facturen niet betaald worden. Als je werkt met betaaltermijnen wil je graag dat hier door beide partijen aan voldaan wordt. Je wilt niet constant moeten vragen of de klanten het geld willen betalen. Het is vaak niet bevorderlijk voor de relatie die je met je klanten hebt. Probeer daarom altijd vriendelijk te blijven. Als je merkt dat het echt niet goed gaat en je geen geld ontvangt kun je overwegen om een incassobureau in te schakelen. Dit bedrijf kan dan voor jou regelen dat jij toch je geld ontvangt.

Hoe doe je dit op een goede manier

Een incasso inschakelen kan dus een goede optie zijn. Je moet dit dan wel op de goede manier doen. Zo is het belangrijk dat je jouw klanten op tijd inlicht over het feit dat je een incassobureau gaat inschakelen. Je geeft je klant dan vaak nog een bepaalde termijn om alsnog het bedrag te betalen. Dit termijn is vaak 14 tot 30 dagen. Om ervoor te zorgen dat je klant op de hoogte wordt gesteld, is het het beste om dit per brief te doen. Stuur dus een brief, op die manier is er altijd schriftelijk bewijs dat de betaling nog niet voldaan is.