Als je nog geen zakelijke creditcard hebt is het aan te raden om hier eens over na te denken. Er zitten meerdere voordelen aan een zakelijke creditcard. Deze voordelen kunnen ervoor zorgen dat je nog meer zekerheid hebt, ook op zakelijk gebied. 

Zakelijke aankopen ook verzekerd 

Als je iets koopt met een creditcard is dit direct verzekerd. Het maakt niet uit wat het is wat je koopt je bent altijd verzekerd. Als je een reis boekt, heb je bijvoorbeeld direct een annuleringsverzekering bij een creditcard. Ook is het zo dat bij veel producten je al een verzekering mee krijgt of dat je deze erbij moet kopen. Een verzekering die je met een creditcard krijgt is vaak drie jaar, dat is meer als het gemiddelde bij de meeste producten. 

Aflevergarantie op je producten 

Als je een product besteld als inkoop voor je bedrijf is het vaak zo dat zo’n product vanuit het buitenland moet komen. Als je met een creditcard hebt besteld heb je direct een aflevergarantie. Dit betekent dat als producten niet geleverd worden jij het volledige aankoopbedrag terug krijgt. Dit zorgt ervoor dat je niet snel te maken hebt met het verlies van geld.  

Zakelijk en privé gescheiden 

Al deze genoemde voordelen zitten ook aan een privé creditcard. Toch is het voor jezelf verstandig om ook een zakelijke creditcard te nemen. Dit is veel makkelijker in het scheiden van zakelijk en privé. Je kunt je privé aankopen laten afschrijven van je privé rekening en je zakelijke aankopen van je zakelijke rekening. Als je dit gelijk goed regelt hoef je later niet meer in de administratie allerlei zaken te regelen om het weer recht te trekken tussen privé en zakelijk. Je kunt  een goedkope creditcard aanschaffen online om te kijken of je het fijn vindt.