Studenten zijn de toekomst. Zij gaan nieuwe technologieën ontwikkelen, het bedrijfsleven veroveren en de oude garde vervangen. Wellicht ben je zelf een student of weet je jouw studietijd nog als de dag van gister. Vooral veel lol en veel geleerd, maar ook veel moeite met dat ene moeilijke vak. In veel gevallen hebben leraren niet de tijd om individuele bijles te geven of tijdig te antwoorden op vragen. Hier ligt de kracht van studenten en tutors. 

De student als tutor

In elke klas, van elk vak, zitten een paar studenten die mega goed zijn in de stof: ze begrijpen het heel snel, halen alleen maar achten of hoger en hebben er vrij weinig kijken meer naar. Een groot probleem voor veel studenten is het halen van moeilijke vakken zonder de juiste steun. Het is super belangrijk om vragen te kunnen stellen zodat je niet vast komt te zitten en het leren opgeeft. Dit is een groot probleem voor veel studenten: het niet kunnen stellen van vragen. Een ander groot probleem is geld. Met de vele uren die je in de boeken zit, houd je weinig tijd over om geld te verdienen. Tegelijkertijd gaat de huur van je studentenkamer door en loop je op een gegeven moment vast. Voor beide problemen is een zeer handige oplossing gevonden. Studentvoorstudent.nl is een platform waar studenten zich kunnen opgeven om als tutor aan de gang te gaan. Vervolgens kunnen andere studenten zich aanmelden om bijles te ontvangen. Dit is een win-winsituatie waarbij beide soort studenten uit de brand geholpen worden. Als er geen tutor beschikbaar is voor jouw vak, kun je een tutor aanvraag doen. Wanneer een geschikt iemand zich aanmeldt, word je op de hoogte gebracht. 

Middelbaar eindexamen

Ook voor scholieren op de middelbare school kan dit een uitkomst bieden. Studenten helpen scholieren met het behalen van hun eindexamen zodat ook kunnen studeren op het hoger onderwijs. Dit is de kracht van studenten in al hun glorie: de toekomst een schop onder de hol geven en elkaar helpen de nieuwe generatie klaar te stomen.