Dakdekkers uit Rotterdam hebben het tegenwoordig erg druk. Dit komt omdat er een erg grote vraag is naar duurzame daken. Multifunctionele daken zijn ook veel handiger dan een gewoon dak dat alleen voor beschutting zorgt. Wat voor functies kunnen daken dan allemaal hebben? Dat vertellen we je op deze pagina!

Functies van daken

Daken kunnen dus verschillende functies vervullen. Denk hierbij aan het opwekken van energie, recreëren, isoleren, water opslaan of een tuin op je dak. De ruimte van je dak wordt toch niet gebruikt dus het is ook de ideale locatie om iets mee te gaan doen.

De volgende duurzame daken zijn er:

  • Warme dakbedekking: dit wordt ook wel gezien als een geïsoleerd dak. Door je dak goed te isoleren hou je, je dak veilig van temperatuurverschillen. Temperatuurverschillen kunnen er namelijk voor zorgen dat je dak kan uitzetten of juist krimpen.
  • Zonnepanelen op je dak: door zonnepanelen op je dak te plaatsen zorg je ervoor dat je je eigen stroom kan gaan opwekken. Zo kun je veel op de stroom besparen. Het investeren in zonnepanelen lijkt in eerste instantie vaak erg groot.Toch betaald deze investering zich in lange termijn wel weer terug.
  • Witte daken: witte daken weerkaatsen zonlicht. Dit is erg handig voor tijdens de warme zomerdagen. Een wit dak zorgt er dan voor dat je huis of gebouw lekker koel blijft. Het plaatsen van witte dakbedekking is vaak goed te combineren met het beter isoleren van je daken. Hierdoor haal je er namelijk nog meer voordeel uit.
  • Groendak: het is ook mogelijk om een intensief of extensief groendak te gaan plaatsen. Dit is een tuin op je dak. Bij een intensief plaats je een tuin, maar ook looppaden. Een extensief groendak bestaat uit alleen maar planten en mossen op je dak.

Raadpleeg dakdekkers in Rotterdam voor meer informatie over duurzame daken.