Concentratieproblemen zijn erg vervelend, zo kan het een erg negatieve invloed hebben op je productiviteit. Wij geven je 5 tips om langer gefocust te blijven!

Tip 1: Juiste plek

De juiste plek is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt door je telefoon of televisie en zet deze uit. Niet erg gezellig, maar wel effectief. Zo kun je je non-stop focussen op wat echt belangrijk is. Om jezelf te belonen kun je de regel hanteren dat je na een vooraf gesteld doel, bijvoorbeeld hoofdstuk 1 en 2 leren, even op je telefoon mag om vervolgens weer hard aan de slag te gaan!

Tip 2: Niet storen!

Laat je niet storen door anderen, erg irritant wanneer je net druk in de materie zit en dat er vervolgens iemand binnenkomt. Vertel vooraf de andere mensen in huis of op kantoor dat je druk bent en even niet gestoord wil worden, zo kun je in alle rust aan de slag.

Tip 3: Plannen

Maak een duidelijke planning. Deel de dag in zodat je exact weet wat je elk uur of dagdeel te doen hebt. Dit zal je helpen gemakkelijker je doelstellingen te halen. Ook wordt het een soort wedstrijd met jezelf doordat je steeds iets weg kunt strepen van de lijst. Uiteindelijk krijg je zo meer motivatie om je werk tot een goed einde te brengen.

Tip 4: Even rust

Een hele dag leren of werken zonder pauzes is natuurlijk niet te doen, gun jezelf dus af en toe even de nodige ontspanning. Lees een boek, ga een rondje wandelen of even heerlijk languit op de bank liggen.

Tip 5: Minder irritaties

Heb je een bureau op je kamer staan waar je vaak aan studeert? Wanneer je last hebt van buitengeluid kun je hier iets aan doen met de juiste raamdecoratie! Plisségordijnen op maat hebben door hun unieke honingraatstructuur een geluiddempende werking waardoor je heerlijk rustig aan de slag kunt zonder afgeleid te worden. Daarnaast zijn deze verkrijgbaar in verduisterende uitvoering waardoor ze uitstekend binnen de slaapkamer passen.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en heb je binnenkort minder moeite om je concentratie vast te houden!