Catering kan snel het budget van je evenement opvreten, dus je wilt daar niet te veel geld aan uitgeven. Maar je wilt ook niet dat je gasten honger lijden. Hoe pak je dat dan aan? We geven je tips die je mee kunt nemen tijdens het organiseren van een catering, zoals besparen op horeca servies.

Maak het niet te groot

Als je niet over veel geld beschikt, is het verstandig om geen driegangendiner te organiseren als je het ook kunt vermijden. Kies in plaats daarvan voor een meer informele borrel met kleine gerechtjes of borrelhapjes. Handige tip hiervoor is om statafels neer te zetten, zodat mensen ook nog eens kunnen socializen.

Gebruik kleinere borden

Door de borden klein te houden, wordt voorkomen dat gasten meer eten meenemen dan ze van een buffet zouden kunnen eten. Je kunt ook op kleinere borden of kommen serveren om de porties te controleren op voedsel dat uit de keuken komt. Dit is vooral handig voor de duurdere gerechten. Door gebruik te maken van een aantrekkelijk klein bordje bereik je een mooie presentatie terwijl je tegelijkertijd voorkomt dat de gerechten er klein uitzien. Mooi horecaservies koop je bijvoorbeeld bij vandoornbv.nl.

Zelfservice

Door te kiezen voor een zelfbedieningsbuffet vermijd je de kosten van het inhuren van personeel. Praat met je cateraar over het verstrekken van fingerfood of voedsel dat in porties kan worden gesneden en vraag om het in kleine porties klaar te maken.

Houd de gerechten simpel

Vermijd iets rommeligs zoals spaghetti, die waarschijnlijk helemaal over de tafel valt. Zorg dat het buffet er vers en aantrekkelijk uitziet. Een onbemand buffet is een beetje meer werk voor de organisator, maar kan echt helpen om het budget te verlagen, aangezien het personeel een grote uitgave is voor cateraars.

Minimaliseer de uitgaven voor serviesgoed

Zoek een locatie of cateraar met eigen serviesgoed, glazen en tafellinnen die je zonder extra kosten kunt gebruiken. Als je jouw  eigen serviesgoed moet huren, zoek dan naar manieren om de uitgaven te minimaliseren door de zaken eenvoudig te houden. Je kunt ervoor kiezen om wijnen, frisdranken en water in één glas te serveren.