Als je een eigen woning hebt kan het verstandig zijn om hier een verzekering voor af te sluiten. Als je een verzekering hebt afgesloten voor een bepaald iets hoef je niet het volledige bedrag zelf te betalen wanneer hier sprake van is. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, als je daarvoor verzekerd bent krijg je vaak een deel van de waarde terug. Als je een eigen huis hebt kun je je hier ook voor een aantal zaken verzekeren. 

Schade die ontstaat door een storm 

Je kunt je huis verzekeren voor verschillende dingen, één daarvan is voor schade die is ontstaan door een storm. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat er een boom op je huis valt als het heel erg stormt. Dit kan voor grote schade zorgen. Vaak is die schade aan het dak, als hier zonnepanelen op liggen heb je last van nog meer schade. Daarom kan een woonverzekering afsluiten een goed idee zijn. 

Wanneer er brand uitbreekt in huis 

Het kan gebeuren dat er brand uitbreekt in huis. Als dit gebeurt moet de brandweer komen om dit te blussen en zal er waarschijnlijk achteraf veel schade zijn. Om te voorkomen dat je alles wat je zult moeten vervangen zelf moet betalen, is het handig om een brandverzekering af te sluiten. Deze zal dan een groot deel van de schade vergoeden. 

Als er spullen in huis kapot gaan 

Je zou ook een inboedelverzekering kunnen afsluiten. Dan is niet alleen je huis verzekerd, maar ook de spullen in je huis. Dit kan er ook weer voor zorgen dat je een stuk minder geld hoeft te betalen mocht er wat mis gaan. Wel betaal je dan maandelijks een premie. Als het niet perse nodig is, is het daarom beter om het ook niet te doen.