Het is belangrijk om duurzaam te ondernemen. Daarbij moet je vooral kijken naar afvalverwerking. Een werkomgeving waarin niet verspild wordt is misschien niet te realiseren, maar beter scheiden en recyclen kan iedereen. De volgende 5 tips helpen je daarbij.

1. Scheiden bij de bron

Je hebt een restafval container via MilieuServiceNederland.nl verzorgd. Dan is het nu zaak om daarnaast ook andere bakken te zetten. Zo kan je zorgen dat alle recyclebare stoffen gewoon bewaard blijven. Geef goed met kleuren, stickers en borden aan wat in welke bak moet. Zo maak je het voor iedereen gemakkelijk. Dit komt dus ook het scheiden van afval ten goede.

2. Geen voedselresten bij restafval

Het is belangrijk om te beseffen dat GFT-afval ook op het kantoor gescheiden kan worden. Bedrijfsafval door MilieuServiceNederland laten verwerken betekent dus bijvoorbeeld ook dat je moet voorkomen dat voedselresten in de verbranding terechtkomen. Deze zijn namelijk perfect bruikbaar voor compost en voor biogassen. Dit is enorm veel duurzamer. Zeker op grote kantoren kan hier veel mee gewonnen worden door aparte inzameling.

3. Schone stromen verzorgen

Het is belangrijk om het recyclen volledig door te voeren. Het is namelijk belangrijk om er zeker van te zijn dat er geen vervuild afval in een stroom terechtkomt. Denk aan etensverpakkingen tussen het oud papier en karton. Dit moet je ook scheiden. Het is belangrijk om het scheiden en recyclen ook echt volledig door te voeren. Op die manier werkt het het best.

4. Wat hoort waar?

In het verlengde van de vorige tip is het ook goed om dan even te bekijken wat precies op welke plek hoort. Dit is namelijk lang niet altijd duidelijk. De verpakkingen van etenswaren zijn goede voorbeelden. Dat geldt ook voor koffiebekers. Dit hoort allemaal niet in het oud papier, maar bij het restafval. Daar is nog veel mee te winnen voor de meeste bedrijven.

5. Ook PMD scheiden

Plastic, metaal en drankverpakkingen moeten in huishoudens worden gescheiden. In bedrijven kan dit nog een stuk beter. Bovendien is dit goedkoper dan wanneer je het niet scheidt. Dat maakt het recyclen van PMD de moeite waard.

bedrijfsafval scheiden