Als je aan een salarisadministrateur denkt, dan krijg je meteen het beeld van een persoon die je verantwoordelijk is voor je loonstrookje. Maar vergis je niet, de taken van een salarisadministrateur is meer dan dat. Ben je benieuwd naar de verschillende werkzaamheden van een salarisadministrateur? Dan lees je in deze blog alles wat je moet weten. Het is altijd leuk als je weet wat de verschillende taken en verantwoordelijkheden van een bepaalde functie. Op die manier kun je voor jezelf nagaan als zo een functie al dan niet bij je past. 

In orde maken van de loonstrookjes

In je rol als salarisadministrateur ben je onder andere verantwoordelijk voor de loonstrookjes. Dat wil zeggen dat jij de aangewezen persoon bent die de loonadministratie bijhoudt. Om dit op een correcte manier te doen, zijn er een paar additionele taken die je moet uitvoeren. In essentie is het zo dat je gegevens verzamelt, controleert en archiveert van elke medewerker. Fouten kun je je als salarisadministrateur niet permitteren. Dat wil zeggen dat je punctueel te werk zal moeten gaan, om ervoor te zorgen dat je fouten in de uitbetalingen voorkomt. Alles komt erop neer dat je oog moet hebben voor detail en dat cijfers je op het lijf geschreven moet hebben.   

Administrateur in de branding

Een salarisadministrateur weet precies hoe die zijn administratie moet inrichten. Denk hierbij aan vaste en variabele loonelementen die goed uit elkaar gehaald moeten worden. Daarnaast moet een salarisadministrateur goed kunnen omgaan met diverse loonadministratie softwares. Dit brengt met zich mee dat een salarisadministrateur ook over ICT vaardigheden moet beschikken. Als je een vacature salarisadministrateur bekijkt, zal je merken dat men het zal benadrukken indien een bepaalde eigenschap voor de functie is vereist. Het is wel van belang dat je hierop let, indien dat het geval is. 

Aanspreekpunt voor de medewerkers

Niets is zo lastig als je als medewerker hebt opgemerkt dat er te weinig geld voor je is gestort op je rekening. Indien dat het geval is heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid om je te wenden tot de HR afdeling. In de meeste gevallen ben je als salarisadministrateur het aanspreekpunt voor de medewerkers die een vraag hebben over hun salaris. Zonder al te veel hierover te zeggen is het meer dan duidelijk dat je dit op een tactvolle manier zal moeten doen. Los van het feit dat je tactvol te werk moet gaan, is het ook zo dat je veel geduld zal moeten opbrengen. Het is nou eenmaal een vaststaand feit dat werknemers honderd en één vragen hebben, wanneer het gaat om hun loon. Dit is een aspect die je zeker moet kunnen beheersen als salarisadministrateur. 

Doorgroeimogelijkheden van een salarisadministrateur 

Als je interesse hebt in een vacature salarisadministrateur, kun je zeker erop rekenen dat er doorgroeimogelijkheden voor je in verschiet ligt. Maar je zal eerst ervoor moeten zorgen dat je de op een verantwoordelijke manier invulling zal moeten geven aan de taken en verantwoordelijkheden die horen bij een vacature salarisadministrateur. Dienen in de functie van salarisadministrateur is zeker een veelzijdige en leuke baan. Als salarisadministrateur kun je doorgroeien tot hoofd salarisadministrateur. Op het net zijn er verschillende website die je kunt raadplegen om meer informatie te kunnen vinden over de functie van salarisadministrateur. Doe vandaag nog je research en solliciteer bij een bedrijf.